Gündem

TOKİ inşaatları ne zaman bitecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklama!

Ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaş sosyal konut projesine ilgi gösteriyor. Vatandaşlar söz konusu konutların inşaatlarının ise ne zaman biteceğini merak ediyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni açıklamalarında, “Seçimin ertesinde yeniden bir hamle yapılabilir. O zamana kadar da zaten bu inşaatların kabası bitmiş olur, yüzde 50-60 oranında ilerlenmiş olur. Çünkü orada işin tamamen bitmesi 1,5-2 yılı bulur” ifadelerimi kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal konutlar için yıl sonu bitmeden inşaat çalışmalarına başlama talimatı verdiğini açıkladı.

Seçim ertesi yeniden bir hamle yapılabileceğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Seçimin ertesinde yeniden bir hamle yapılabilir. O zamana kadar da zaten bu inşaatların kabası bitmiş olur, yüzde 50-60 oranında ilerlenmiş olur. Çünkü orada işin tamamen bitmesi 1,5-2 yılı bulur.
Allah nasip ederse seçimden sonra yeni bir etabı inşallah başlatacağız. Çünkü bizim arsa noktasında filan sıkıntımız yok. Arsa noktasında sıkıntı olmadıktan sonra, yeter ki iş yapacak bir iktidar olsun. İş yapacak iktidar da biziz.

Bugün kimler başvuru yapabilir?

Sosyal konutlar için başvurular e-Devlet sistemi üzerinden T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yapılıyor. Bugün son hanesi 6 olan vatandaşlar yarın ise son hanesi 8 olan vatandaşlar başvurularını yapabilecekler. 19 Eylül tarihinden itibaren ise sınırlama olmadan tüm vatandaşlar başvurabilecekler.