Ege Haberleriİzmir Haberleri

Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli Güzeltepe, Gaziemir ve Örnekköy: Tunç Soyer duyurdu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir’de oturan vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Soyer açıklamalarında, Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli Güzeltepe, Gaziemir ve Örnekköy’de İzmir’in dönüşümünü gerçekleştirmeye devam edeceklerini bildirdi.

İzmir’de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önemli açıklamalarda bulundu.

Adım adım devam edecek

Başkan Soyer İzmir’in yaşlı yapı stokunun şehrin en temel sorunlarından biri olduğuna değinerek, “Yarım yüzyılı aşan sürede oluşmuş bu plansızlığı düzenlemek gerçekten kolay değil. Ne var ki teslim olacak ve pes edecek değiliz. Göreve gelir gelmez İzmir’i gençleştirmeye gayret ettik ve bu mücadelemize ara vermeden devam etmeye kararlıyız. İzmir daha genç, daha güvenli ve daha huzurlu bir şehir olacak. Bunu hep birlikte başaracağız. Biliyoruz ki mekanın ruhu vardır. O ruh ne kadar coşkulu ve kendinden eminse o şehrin insanları da öyle yaşar.

Kentsel dönüşüme sadece eski binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılması olarak bakmıyoruz, bakamayız. İzmir’de kentsel dönüşünü kentin sosyal, kültürel ve mekânsal karakterinin bir yansıması olarak görüyoruz. Bu nedenle yerinde dönüşüm en temel ilkemiz. Çünkü biliyoruz ki mahallelerimizin ruhu ancak orada doğmuş ve büyümüş insanların eliyle korunabilir. Toplamda 6 bölgede; Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli Güzeltepe, Gaziemir ve Örnekköy’de İzmir’in dönüşümümü adım adım gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Ege Mahallesi’nde gerçekleştireceğimiz dönüşümle birlikte yaklaşık 4 bin kişinin ikamet ettiği bu bölge yepyeni ve çok modern bir çehreye kavuşmuş olacak” ifadelerini kullandı.

İnşaat alanının 120 bin metrekare olduğunu belirten Başkan Soyer, projenin ticaret ve konut fonksiyonu taşıdığını ifade etti. Soyer, “Ege Mahallesi’ndeki çalışmaları tamamladığımızda 7 hektarlık dönüşüm alanında hem fiziksel hem sosyal açıdan tüm eksiklikler giderilmiş olacak. Depreme dayanıklı yepyeni bir Ege Mahallesi görmüş olacağız. Biz kentsel dönüşüm yaptığımız yerlerde evleri yıkarken ruhları incitmiyoruz. Daha iyisini hep birlikte inşa etmeye gayret ediyoruz. Tüm diğer kentsel dönüşüm projelerimizde bunu başarmayı hedefledik. Göreceksiniz burada da aynı başarıyı yakalayacağız” dedi.