Ekonomi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Aydın’daydı; beklenen açıklamalar arka arkaya geldi: EYT, asgari ücret zammı, yüksek enflasyon…

Bakanların devam eden saha çalışmaları kapsamında bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Aydın ilinde ‘2023’e Doğru Şehir Buluşmaları’ programı kapsamında vatandaşlar ile buluştu. Daha önce Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenleme için aralık ayına işaret eden ve asgari ücretliyi enflasyona ezdirmeyeceklerini açıklayan Bakan Bilgin, bu kez enflasyon ile mücadele yollarını açıkladı.

BAKAN BİLGİN, PANDEMİ SONRASI YAŞANAN KRİZLERE DİKKAT ÇEKTİ

Katıldığı Aydın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuşması esnasında dünya genelinde hakim olan krizlere dikkat çekti. Özellikle enflasyonu doğuran bu krizleri açıklayan Bakan Vedat Bilgin, konuşmasına; “Dünyadaki büyük krizler, Batı’nın hegemonyasının çöküşünün belirtisidir. Yeni bir dönem başlıyor. Toplumun sorunlarını, problemlerini çözmek zorundayız. Pandemiden sonra dünyada meydana gelen 2 büyük problem var: Biri enerji krizi, diğeri de tedarik sorunuyla ortaya çıkan üretim ve enflasyon krizi” diye konuştu. Ardından enflasyona ilişkin açıklamalarda da bulunan Bakan Bilgin, “Enflasyon en fazla bizi etkiliyor. Çünkü enflasyonun ABD’de yüzde 7 olması çok ciddi problem ama orası 20 trilyon dolardan fazla ekonomi. Türkiye 1 trilyon değerde buna rağmen Türkiye enflasyona karşı güçlü bir mücadele veriyor” şeklindeki açıklamalarıyla dikkat çekti.

BAKAN BİLGİN ENFLASYONLA MÜCADELE EDİLECEK İKİ YOLU AÇIKLADI

Aydın toplantısında enflasyona ilişkin krizlere değindiği gibi yüksek enflasyon ile ilgili mücadele yollarına da değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Enflasyonla iki şekilde mücadele edersiniz. Birincisi; ekonomiyi daraltarak, küçülterek mücadele. Bu yöntem ücretli çalışanları olumsuz etkiler, işsizliğe neden olur. İkincisi ise büyüyerek, üreterek, istihdam oluşturarak mücadeledir. Türkiye işte bu ikinci yöntemi uyguluyor. Bunun bir bedeli var. Toplumun bir kesiminde gelirlerini kendileri belirleyemeyen insanların gelir kaybına yol açar” şeklindeki açıklamalarıyla konuşmasına son verdi.