EkonomiGündem

Esenyurt, Küçükçekmece, Bağcılar, Güngören, Maltepe, Şişli ve İstanbul’un bu ilçelerinde evi olanlar: 38 Gün sonra…

Esenyurt, Küçükçekmece, Bağcılar, Güngören, Şişli, Maltepe, Çatalca, Üsküdar ve İstanbul’un diğer ilçelerinde evi olan vatandaşları ilgilendiriyor. 38 Gün kaldı. 38 Gün sonra İstanbul ve diğer şehirlerde ev sahiplerinin emlak vergisi ikinci taksit ödemelerini yapmaya başlamaları gerekiyor.

Dairesi veya müstakil evi olan vatandaşlar emlak vergisi ödemesi yapmak durumundalar. Bu kapsamda İstanbul’un Esenyurt, Küçükçekmece, Bağcılar, Güngören, Şişli, Maltepe, Çatalca, Üsküdar ve İstanbul’un diğer ilçelerinde konut sahibi vatandaşlar için süre sona geliyor. Ev sahibi vatandaşların 1-30 Kasım tarihleri arasında emlak vergisi ikinci taksit ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Tarihleri kaçırmamak gerekiyor

Vatandaşlar ödemelerini elektronik ortamda yapılabildiği gibi, belediyelerin ilgili birimlerine ya da banka şubeleri üzerinden de gerçekleştirebilirler. Bazı vatandaşlar ise internet sayfaları üzerinde “Emlak vergisi ödenmezse ne olur?” sorusunun cevabını araştırıyor. Ödeme durumunda olduğu halde ödeme yapmayanlara gecikme zammı uygulanıyor. Gecikme zammına maruz kalmak istemeyenlerin belirtilen tarihler arasında ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Ödemeler nereden yapılacak?

İstanbul’da yaşayan vatandaşlar evleri için ödemeleri bağlı olduğu belediyenin banka hesabına havale ya da EFT yaparak gerçekleştirebilirler. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden de binlerce vatandaş belirli süreler içerisinde ödemelerini yapabilirler.