Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Asgari ücret zammı bekleyenlere dev müjde! Asgari ücret zammında senaryo belli oldu: Asgari ücret 10 bin lirayı geçebilir

Milyonlarca vatandaş tarafından “Asgari ücret ne kadar olacak?” sorusunun yanıtı araştırılırken yeni değerlendirmeler de ortaya çıktı. Uzmanlar tarafından asgari ücret zammında yeni gelişmeler paylaşılıp yeni hesaplar yapılıyor. Uzman asgari ücret zammı için senaryolar hakkındaki detayları paylaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında asıl zam için Aralık ayını işaret etmişti ve bundan dolayı asgari ücret zammında beklentiler yüksek.

20 MİLYON KİŞİ BEKLİYOR

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır, Haber Global’de katıldığı yayında asgari ücret zammı hakkında çok önemli değerlendirmelerde bulundu ve asgari ücret zammı için 3 farklı senaryo olduğunu belirtti. Sadece asgari ücretli çalışanların değil sigortalı çalışan herkesi ilgilendiren asgari ücret zammı kapsamında 20 milyon kişinin haber beklediği belirtildi ve Aralık ayında dev zam beklentilerinin yüksek olduğu bildirildi.

ASIL ZAM ARALIK’TA OLACAK

Temmuz’da yapılan artış son senelerin en yüksek zammı olmuştu ve süre ilerledikçe bu zam da erimeye başladı. Temmuz zammında asgari ücret beklentisi fazlaydı ancak olmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında ise bunun bir ara zam olduğunu asıl artışın sene sonunda yapılacağını aktarmıştı.

3 FARKLI SENARYO VAR

Konu ile ilgili olarak asgari ücret zammına ilişkin senaryolar şöyle paylaşıldı:

  1. Eğer %40 bir artış olursa net asgari ücret tutarı 7.700 TL olacak.
  2. Eğer %60 bir artış olursa net asgari ücret tutarı 8.800 TL olacak. Brüt 10.353 TL
  3. Eğer %80’lik bir artış olursa mevcut asgari ücret 9.900 TL olacak! Brüt 11.647 TL