Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kez 65 yaş üstü vatandaşlar için devreye girdi; 6 belediye daha YADES kapsamına alındı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sürdürülen Yaşlı Destek Programı’nın (YADES) verileri 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü öncesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından kamuoyun açıklandı. Kapsamın günden güne büyüdüğüne dikkat çeken Bakan Yanık, yeni projelerin müjdesini verdi.

YADES’E 36 MİLYON TL DESTEK SAĞLANDI

Proje kapsamında 65 yaşını aşmış olan vatandaşların korunması ve desteklenmesini amaçlayan YADES, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın gündemindeydi. Program kapsamında şu ana kadar verilen desteği rakamsal olarak kamuoyuna aktaran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “YADES’i 65 yaş üstü vatandaşlarımızın korunması, desteklenmesi, evde bakımlarının yapılması ve psikososyal destek sağlanması amacıyla 2016’dan bu yana yürütüyoruz. Yaşlılarımızın yaşamlarını kendi evlerinde, ailelerinin yanında sürdürebilmeleri için yerel yönetimlerin evde bakım ve gündüz bakım hizmetleri projelerini destekliyoruz. Yaşlanma konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan YADES projelerine maddi destek sağlıyoruz. Bu doğrultuda bugüne kadar 31 belediyeye 55 YADES projesi için toplam 36 milyon TL finansman desteği sağladık. 76 bin 497 hanede 111 bin 559 yaşlımıza ulaşarak evde bakım, psiko-sosyal destek ve kültürel faaliyet hizmetleri sunduk” açıklamalarında bulundu.

YADES’TE 6 YENİ BELEDİYE DAHA DESTEK KAPSAMINA GİRDİ

YADES’in yaygınlaşması amacıyla bakanlığın çalışmalarının devam ettiğini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “YADES’in kapsamını genişleterek Sakarya, Kocaeli, İstanbul ve Osmaniye illerinden 6 projeye daha destek vereceğiz. Yeni yürütülecek projeler için 3 milyon TL kaynak aktarımı yapacağız. Böylelikle belediyeler tarafından yürütülecek 61 YADES Projesine aktardığımız kaynak tutarı toplamda 39 milyona ulaşacak” diye konuştu. Ardından kapsama girecek olan yeni belediyeleri de kamuoyu ile paylaşan Bakan Yanık, “Bakanlık tarafından 2016’dan bu yana Sakarya, Kayseri, Trabzon, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Antalya, Gaziantep, Malatya, Ordu, Samsun, Kocaeli, Diyarbakır, Erzurum, Balıkesir, Konya, Mardin, Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Hakkari, Rize, Isparta, Osmaniye, Niğde, Van, Bayburt, İstanbul ve Yozgat olmak üzere 28 ildeki 31 belediyenin YADES Projeleri destekleniyor. Bu yıl aktarılacak ödenekle birlikte Sakarya, Kocaeli, İstanbul ve Osmaniye illerinden 6 belediyenin YADES Projeleri daha desteklenecek” ifadelerini kullandı.