Gündem

İstanbulkart, Ankarakart, İzmirimkart ile otobüse binenler: Yen dönem başlıyor, artık herkes bunu kullanacak!

İstanbulkart, İzmirimkart, Ankarakart gibi kartları kullanan vatandaşları ilgilendiriyor. Türkiye’de toplu ulaşımda yeni dönem başlıyor. Buna göre, vatandaşlar artık tek kart kullanmaya başlayacak. Söz konusu kart her ilde geçerli olacak.

Türkiye’nin her ilinden milyonlarca kişi toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Bu kapsamda flaş bir gelişme yaşandı. Buna göre artık ‘Türkiye Kart’ kullanılacak.
Sabah’tan Zübeyde Yalçın’ın haberine göre; Ulaştırma Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Emre Ayözen konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ayözen Türkiye Kart için yaptığı açıklamalarda şöyle dedi:

Yaşlılarımız başka karta gerek olmadan sadece Türkiye Kart Türkiye’nin her yerinde yolculuklarını gerçekleştirip toplu taşımdan yararlanabilecek.

Alzheimer gibi rahatsızlıkları olan bireyler için mobil uygulama ve çağrı merkeziyle entegre akıllı bileklik ve kart uygulamasını planlıyoruz.

Erişimi kısıtlı bireylerin birebir kullanabileceği herkes için hareketlilik uygulamasının yazılım çalışmalarına başladık. Bu anlamda yaşlı ve engelli bireylerimizin sosyal, ekonomik hayata katılımlarını arttırmak ve bağımsız hareketliliği arttırmaları için bu uygulama sayesinde kendileri rotalama yapma, engelli ve yaşlı hizmetlerine buradan ulaşabilme, canlı bağlantı sağlama gibi PttKart’la entegre bir uygulama çalışmasını sürdürüyoruz ve hatta bu uygulama sayesinde refakatçi uygulamasını da hizmete almış olacağız.

İzmir’de toplu ulaşım

İzmir’de vatandaşlar toplu ulaşımda İzmirim Kart’tan faydalanıyorlar.  Ayrıca vatandaşlar otobüste, tramvayda, metroda ve vapurda VİSA kartları ile ödemelerini gerçekleştirebiliyorlar.