EkonomiGündemKamu

Ev hanımı olanlar dikkat: PTT’ye gidip 1.400 TL’nizi hemen alın!

Ev hanımlarına yönelik destek ödemeleri sürmeye devam ediyor. Ev hanımlarına devletten 1.400 TL’lik destek sağlanacağı duyuruldu. Devlet dar gelirli olan ölüm, dul, engelli, doğum, kömür, giyecek, bakım, gıda, elektrik, doğalgaz, sosyal ve maddi desteklerin dışında eşi vefat eden veya yeni doğum yapan kadınlara da ödemeler yaparak destek sağladığını duyurdu.

Sosyal yardım haklarından faydalanan vatandaşlara gıda, yakacak, eğitim masrafına kadar çok fazla destek sağlanırken hesaplara 1.400 TL para yatırılarak vatandaşlara destek sağlandığı duyuruldu.

DESTEK ÖDEMELERİ NASIL YAPILIYOR?

Ölüm, dul, engelli, doğum, kömür, giyecek, bakım, gıda, elektrik, doğalgaz, sosyal ve maddi yönden eksiklik hissedilen pek çok durum için yarımlar bunulurken son dönemde ev hanımları için yapılan maddi yardımlara ilgi oldukça yüksek.

Eşi vefat eden ve doğum yapan ev hanımları için gerçekleştirilen yardımlar ile ilgili detaylar ise şöyle.

KADINLARA ÖZEL YAPILAN ÖDEMELER

Son resmi nikâhlı eşi vefat eden ev hanımları için bakanlık tarafından 2 ayda bir olmak üzere 1.000 TL maaş bağlanmakta. Doğum yapmış ve çocuğu 0-2 yaş grubunda olan ev hanımlarına ise 400 TL yardım yapılmakta.

Böylelikle eşi vefat etmiş ve doğum yapmış ev hanımlarına iki ayda bir olmak üzere 1.400 TL maaş bağlanmakta. Ev hanımlarının bu yardımdan yararlanmak için yapması gerekenler ise en yakın Sosyal Yardım Vakfına başvurması.

Hak kazanan vatandaşlara ise ücretler kimlik numaraları üzerinden PTT şubelerine yatırılmaktadır.

BAŞVURU NEREYE YAPILIR?

Resmi nikahlı eşi vefat eden kadınların muhtaçlık aylığını alabilmesi için emekli maaşı almaması ve eşin vefatından önce boşanmamış olması gerekiyor.

Desteği alabilmek için hanede yaşayan kişilerden herhangi birisinin sosyal güvencesi olmamalı ve hanedeki kişi başına aylık gelir 1.833 lirayı aşmamalı. Bunun dışında kadınlara sağlanan diğer bir aylık türü de ‘muhtaçlık aylığı’. 170 binden fazla kadın bu yardımı alıyor.