Gündem

Ankarakartı olanlar: Toplu taşımada yeni dönem başlıyor, artık herkes cebinde bunu taşıyacak!

Ankara’da toplu taşıma kullananlar otobüs, Ankara, metro gibi ulaşım araçlarına binerken Ankarakart kullanıyor. Toplu taşımada şehrine özel kart kullananları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Buna göre, her il için yeni dönem başlıyor. Artık her ilde geçerli ‘Türkiye Kart’ kullanılacak.

İzmir’de vatandaşlar toplu taşımada İzmirimkart, İstanbul’da İstanbulkart ve Ankara’da Ankarakart kullanıyor. Gelen son haberlere göre ise Türkiye’nin her ilinde geçerli tek bir kart kullanılmaya başlanacak.

Sabah’tan Zübeyde Yalçın’ın haberine göre; Ulaştırma Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Emre Ayözen konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ayözen Türkiye Kart için yaptığı açıklamalarda şöyle dedi:

Yaşlılarımız başka karta gerek olmadan sadece Türkiye Kart Türkiye’nin her yerinde yolculuklarını gerçekleştirip toplu taşımdan yararlanabilecek.

Alzheimer gibi rahatsızlıkları olan bireyler için mobil uygulama ve çağrı merkeziyle entegre akıllı bileklik ve kart uygulamasını planlıyoruz.

Erişimi kısıtlı bireylerin birebir kullanabileceği herkes için hareketlilik uygulamasının yazılım çalışmalarına başladık. Bu anlamda yaşlı ve engelli bireylerimizin sosyal, ekonomik hayata katılımlarını arttırmak ve bağımsız hareketliliği arttırmaları için bu uygulama sayesinde kendileri rotalama yapma, engelli ve yaşlı hizmetlerine buradan ulaşabilme, canlı bağlantı sağlama gibi PttKart’la entegre bir uygulama çalışmasını sürdürüyoruz ve hatta bu uygulama sayesinde refakatçi uygulamasını da hizmete almış olacağız.

Ankara kart kullanımı

Ankara’da Öğrenciler için, EGO Öğrenci Abonman Ankarakart, 61 yaşını doldurmuş olanlar için belirli saatlerde ücretsiz biniş hakkı sağlayan 62-65 Yaş Ankarakart ve 65 yaşını doldurmuş kişilerin kullanabileceği kişiselleştirilmiş 65 Yaş Üstü Ankarakart kullanılıyor.