Ege Haberleriİzmir HaberleriManşet

30 Yaşına kadar onlarca kişi başvurabilir: İzmir’de 3 gün boyunca yapılacak!

İzmir’de 18-30 yaş arası onlarca genç için belediye duyuruda bulundu. Yapılan duyuruya göre, bu yaş grubunda bulunanlar başvuruda bulunabilecekler. İzmir Büyükşehir Belediyesi 3 günlük kamp için detayları açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi “Gençler Dünyanın En Önemli KonuSUnu Konuşuyor” temalı bir gençlik kampı duyurusunda bulundu. 3 Gün sürecek olan kampa 18-30 yaş arası 150 genç katılabilecek.

Birçok etkinlik yapılacak

Katılımcılar kamp süresince birçok etkinliğe katılabilecek. Gençlerin kampta eğlenceli ve doğayla iç içe zaman geçirebilmeleri için doğa fotoğrafçılığı, ekolojik okuryazarlık, heykel konulu atölyelerin yanı sıra yoga, doğa yürüyüşü, film gösterimleri ve mini konserler de düzenlenecek.

Yağmursuyu hasadının önemi anlatılacak

Kampın ikinci gününde Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Su Yönetimi Uzmanı Dr. Akgün İlhan “Su Hakkı ve Mücadeleleri” başlığı altında insani su kullanım hakkının önemini, dünyada yaşanan su krizini ve Türkiye’deki su politikalarını değerlendirecek. Üçüncü günde ize Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Onarıcı Tarım ve Yağmur Hasadı Proje Danışmanı Edwin Clarke gençlerle yağmursuyu hasadının önemini anlatacak.

Kamp ne zaman yapılacak?

Söz konusu kamp Büyükşehir Belediyesi Olivelo Yaşayan Park’ta 14-15-16 Ekim tarihlerinde yapılacak. Başvuru yapanlar için 14 Ekim 10:30’da Tarihi Havagazı Fabrikası’ndan kamp alanına ulaşım sağlanacak. Başvurular ise https://www.gencizmir.com/ internet adresi üzerinden yapılacak.