Gündem

BioNTech aşısı ile ilgili şoke eden itiraf: Milyonlarca kişi aşıyı vurulmuştu!

Dünyada 2019 yılında gündem olmaya başlayan corona virüsüne karşı aşılar üretildi. Milyonlarca kişi virüsten korunmak için söz konusu aşılardan birini vuruldu. Son olarak ise corona virüsü aşıları ile ilgili şoke eden bir itiraf ortaya çıktı.

Dünyada pandemi ilan edilmesine neden olan corona virüsü birçok insanın enfekte olmasına ve hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu nedenle milyonlarca kişi virüsten korunmak aşı vuruldu. Aşılar ile ilgili ise yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor.

Son olarak Artı49.com’un haberine göre, Avrupa Parlamentosu’nda yapılan oturuma katılan Pfizer’in yetkilisi J. Small şoke eden bir itirafta bulundu.
“Pfizer’in kovid aşısı piyasaya sürülmeden önce, hastalığın yayılmasını engelleyip engellemediği test edildi mi? Eğer test edildiyse, verileri komisyonumuzla paylaşmanız mümkün mü? Ve çok net bir cevap talep ediyorum: Evet ya da hayır. Teşekkürler.” Sorusunu yanıtlayan yetkili, “Aşılar piyasaya sürülmeden önce bulaşmayı engelleyip engellemediğini biliyor muyduk? Hayır, haha. Bu, şey, biliyorsunuz, bilim hızında hareket edip piyasanın nasıl işlediğini öğrenmemiz gerekiyordu.” İfadelerini kullandı.

Covid 19 Aşıları

Biontech Aşısı
Moderna Aşısı
Astrazeneca Aşısı
Sputnik V Aşısı
Sinovac (CoronaVac) Aşısı
Sinopharm Aşısı