Gündem

İstanbul’da ikamet eden herkes için başvuru ekranı açıldı: 39 ilçe genelinde uygulanacak!

İstanbul’da ikamet eden binlerce vatandaş için açıklandı. Başvuru ekranı açıldı. Tüm İstanbullular başvurularını internet aracılığı ile gerçekleştirebilecekler. 39 İlçe genelinde projenin uygulanacağı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Afet Gönüllüleri projesini başlattı. Proje kapsamında ilk etapta 450 gönüllüye “Hafif Arama ve Kurtarma Eğitimi” ile 5.000 gönüllüye “Toplanma Alanı Organizasyonu Eğitimi” verilecek. Gönüllüler, yetkili birimler afet alanına gelene kadar ilk yardım müdahalelerini yapabilecek, karmaşa ve paniği engelleyebilecekler.

Afet Gönüllüleri Projesi, İBB’nin Katılımcı Bütçe Uygulaması kapsamında İstanbullular tarafından değerlendirerek 5 bin proje arasından seçildi. Proje, İBB AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) koordinasyonunda, AKUT Vakfı ve diğer ilgili sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde gerçekleştiriliyor.
Tüm İstanbulluların katılabileceği projeye https://akom.ibb.istanbul/afet-gonulluleri/ adresinden başvurmak mümkün.


39 İlçede gerçekleştirilecek

Proje ile ilgili olarak merak edilen sorular da cevaplandı. Buna göre, proje öncelikle pilot olarak belirlenen ilçe/ilçelerde uygulandıktan sonra yaygınlaştırılarak 39 ilçe genelinde uygulanacak. Gerçekleştirilecek eğitimler ve katılım sağlanacak tatbikatlara iştirak edilmesi durumunda katılımcılara ücret ödemesi yapılmayacak.