EkonomiGündem

2023 Bayram ikramiye ödemeleri: SGK emekliler, BAĞ-KUR emeklileri için 2023 bayram ikramiyesi tarihleri ve miktarı!

2023 Bayram ikramiye ödemeleri için vatandaşlar şimdiden meraklanıyorlar. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesi yapılacak olan ödemelerin ne kadar olacağı ve neden hesaplara yatırılacağı internet sayfaları üzerinden araştırılıyor. SGK emekliler, BAĞ-KUR emeklileri için 2023 ikramiyelerine ilişkin son durum ortaya çıktı.

Türkiye’de binlerce vatandaş devletten bayram ikramiye ödemesi alıyor. Bu nedenle vatandaşlar her bayram öncesi ödemelere zam yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. 2023 Yılı bayram ikramiye ödemelerine ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Yılda 2 kez ödeme yapılıyor


Bu yıl emekliler SSK emeklileri en son 5-6 Temmuz’da, Bağ-Kur emeklileri 7 Temmuz’da, Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlar ise 2-5 Temmuz tarihlerinde bayram ikramiyelerini almıştı. Bayram ikramiyeleri Ramazan Bayramı ikramiyesi ve Kurban Bayramı ikramiyesi olarak yılda 2 kez veriliyor. Ödemeler 1100 TL olarak gerçekleştiriliyor. Ancak 2023 yılında bayram ikramiye ödemelerine zam yapılabilir.

2023 Bayram tarihleri

2023 Bayram ikramiye ödeme tarihleri henüz belli değil. Ancak Ramazan Bayramı 21 Nisan Cuma günü Kurban Bayramı ise 28 Haziran Çarşamba günü kutlanacak. Bu nedenle bayram ikramiye ödemelerinin bu tarihlerden önce yapılması bekleniyor.