Ege HaberleriGündemMuğla HaberleriYerel Haberler

7 Ocak 2023 tarihine kadar başvurabilirsiniz: Belediye duyurdu, 10 Bin TL verilecek!

Vatandaşlar 7 Ocak 2023 tarihine kadar başvurularını yapabilecek. Belediye başvuru detayları hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan yazılı açıklamada 10 Bin TL para ödülü verileceği açıklandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ‘Oktay Akbal Edebiyat Ödülü’ yarışması duyurusunda bulundu. İnternet sitesi üzerinden açıklamada bulunan belediye, Ödülü kazananlara “Ödül Belgesi”, “Ödül Plaketi” ile para ödülü verilir.

Para ödülü derece ödüllerine göre, birincilik ödülü: 10.000 TL, ikincilik ödülü : 7.500 TL, üçüncülük ödülü: 5.000 TL olarak açıklandı.

Yarışma hakkında şu açıklamalar yapıldı:


Oktay Akbal Edebiyat Ödülü başvuruları Muğla Büyükşehir Belediyesi Oktay Akbal Edebiyat Ödülü Koordinatörlüğü’ne yapılacak olup yarışmaya katılacak olan eser sahipleri, eserlerini posta, kargo, elden vb. şekillerde adrese teslim edebilecek. 7 Ocak 2023 tarihinde başvuruları sona erecek olan Oktay Akbal Edebiyat Ödülü Seçiciler Kurulu’nda Hikmet Altınkaynak, Işık Kansu, Arif Kızılyalın, Kemal Kocabaş, Tuncay Mollaveisoğlu, Ahmet Özer ve Öner Yağcı yer alıyor.

Yarışmaya katılacak olan eser sahipleri Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Şube Müdürlüğü Oktay Akbal Edebiyat Ödülü Koordinatörlüğü’ne (Orhaniye Mahallesi Bülent Önuçan Sokak No:2 48000 Muğla, Telefon: 4444801 – 1952) başvuruda bulunabiliyor.

ADAYLIK KOŞULLARI

Ödüle başvuracak kişinin, Cumhuriyetin 100 Yılı konulu bilgisayarda yazılmış deneme/köşe yazısı yazılarının her birinin 7 adedini, kişinin özgeçmiş yazısıyla birlikte, dosya halinde teslimi ya da gönderilmesi gerekir.

Adaylık başvurusu, yayımlanmış/yayımlanmamış en az 3, en çok 5 deneme yazısı, en çok 3.500 karakter vuruşla yazılmış olmalıdır. Başvuru, 7 Ocak 2023 tarihinde sona erer.
Adaylık başvurusu yapmış bir kişi yaşamını yitirirse, aday olma hakkını yitirmez. Kazanırsa ödül yasal mirasçılarına ödenir.