EkonomiGündem

Herkes hemen e-Devlet şifresiyle giriş yapıp kontrol etsin: Paranız birikmiş olabilir!

Herkes hemen e-Devlet’ten kontrol etsin! Yüzlerce kişiyi ilgilendiren haber geldi. İşe yeni başlayan kişilerin maaşlarından Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) adı altında kesintiler yapılıyor. Söz konusu yapılan kesintiler vatandaşın sistemden çıkmasıyla birlikte iade ediliyor. Sistemde kalmaya devam eden kişilerin ise içeride paraları birikiyor.

Yeni işe başlayan yüzlerce kişinin maaşından BES adı altında kesinti gerçekleşiyor. Ancak bu sistemden çıkıp çıkmamak kişinin tercihe bağlı kalıyor. Kimi vatandaş sistemde devam etmeyi tercih ederken, kimi de sistemden çıkarak yatırdıkları paranın tamamını geri alıyorlar. İçeride birikmiş para olup olmadığını öğrenmek için ise e-Devlet’e girmek yetiyor.

SİSTEMDEN ÇIKMAYI UNUTAN ÇOK FAZLA KİŞİ VAR

Sistemi kullanmaya devam eden ve sistemden çıkmayı unutan birçok vatandaş var. Bu vatandaşların maaşlarından her ay belli bir oranda kesinti yapılarak, Bireysel Emeklilik Sistemi’ne aktarılıyor.

E-DEVLET’TEN ÖĞRENİLEBİLİYOR

Söz konusu durumla ilgili merak eden varsa e-Devlet’ten sisteme girerek paranızı kontrol edebilirsiniz. Bu miktarı sorgulamak için ise e-Devlet BES bakiye sorgulama sayfasına girerek otomatik bireysel emeklilik sekmesinden işlem yapmanız gerekiyor.