EğitimEkonomi

Üniversite öğrencilerine müjde! 3 bin TL destek verilecek: Ödemeler IBAN’lara yatacak

Ailesinden uzakta okuyan üniversite öğrencilerine güzel haber geldi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği ulaşım desteğinde detaylar belli olmaya başladı. Buna göre her öğrenciye 2022’de toplam 2 bin, 2023’te 3 bin TL bilet ücreti verilecek.

25 yaşını aşmamış tüm lisans öğrencilerini ilgilendiren haber duyuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtşiğimiz günlerdeverdiği müjdeyle üniversite öğrencilerine ulaşım desteği sağlanacağı ve gidiş dönüş şeklinde olarak bilet başına 2022 yılında 500 TL ödeneceğini ifade etmişti.

Yılda 2 Defa Gidiş-Dönüş Karşılanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, sosyal yardımdan faydalanıcı ailelerdeki Türk vatandaşı üniversite öğrencilerine (sadece 25 yaş altı lisans öğrencileri) şehirler arası ulaşım desteği sağlanacağı belirtilirken ailesinden uzakta öğrenim gören üniversite öğrencilerinin yılda 2 defa gidiş- dönüş biletlerinin karşılanacağı bildirildi.

Her Öğrenci İçin 3 Bin TL

Her bir ilet için 2022 yılında 500, 2023 yılında 750 TL destek verileceği belirtildi ve her öğrenciye 2022’de toplam 2 bin, 2023’te 3 bin TL bilet ücreti verileceği aktarıldı. Bunun yanı sıra yapılan açıklamada destek bütçesi toplam 300 milyon TL olacağı aktarıldı.

IBAN Hesaplarına Aktarılacak

Yapılan açıklamanın devamında destekten 150 bin üniversite öğrencisi yararlanacağı ödemelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından öğrencinin IBAN hesabına aktarılacağı bildirildi.

Başvurular SYDV’larına Yapılacak

Başvuru, öğrencinin ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılacak. Öğrencilerin ailesi de başvuru yapabilecek ve vakıflar başvuruyu değerlendirecek.