EkonomiGündem

Karşılıksız 1611 TL ödeme kararı: İsteyen herkes alabilecek! Hemen e-Devlet’e girip kaydolun

Maddi yardımlar en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlar karşılıksız yapılan ödemelerin başvurularını merak ediyor. Bu yardımlardan biri de 1611 TL olarak öğrencilere yapılan destek oldu. İlköğretim, ortaöğretim, lise ve üniversite öğrencilerine destek veriliyor.

Yüzlerce kişinin hesabına 1611 TL destek ödemesi yatıyor. Destek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ailelere veriliyor. Desteği almak için ailede ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencisi bulunması gerekiyor.

Dar gelirli ailede bulunan tüm öğrenciler için ayrı ayrı ödeme yapılabilir. Desteği almak için ailede ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencisi bulunması gerekir. SGK’lı olarak çalışmıyor olması ve fakirlik belgesi olması gerekir. Ailenin gelir düzeyi düşük oluşu sebebi ile bu yardımı almaya hak kazanabilirler.

1611 TL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuru formuna ulaşmak için öncelikli olarak belediye, Aile ve Sosyal Hizmetler vakıflarına başvuru yapmak gerekir. Birimlerden ilgili formu doldurabilir ve eksiksiz bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

1611 TL YARDIM KİMLER ALABİLİR?

1611 TL yardım kapsamında ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri bu yarımdan yararlanır. Yardımdan yararlanmaya hak kazanacak kişilerin herhangi bir şekilde başka bir kurumdan maaş almıyor olması gerekir.

Ayrıca aile bireylerinin üzerine ev veya arsa gibi ayrıca kira getirisi bulunan herhangi bir gayrimenkulün bulunmaması gerekir. Tüm bu şartları taşıması durumunda ailelere yardım verilmez.

Ayrıca muhtaçlık durumunu kanıtlayan kişiler ilgili belgeleri kurumlara verdikten sonra bu yardımı hak kazanırlar. Yardım almaya devam etmek için muhtaçlığında devam ediyor olması gerekir.

Herhangi bir şekilde muhtaçlık durumunu bozacak durumlarda bu ücret bir dahaki sefere verilmez. Başka bir kurumdan maaş alınıyor olması, devlet memurluğu, SGK’lı özel sektör çalışanı gibi durumlarda yardım verilmez.

Bu durumlar öğrencinin ailesini etkileyen faktörlerdir. Öğrenci ailesi fakirlik belgesi ile birlikte en yakın yardımlaşma vakfına başvuru ihtiyaç dahilinde bu parayı almaya hak kazanır.

Yardım kapsamında belirlenen ücret kırtasiye ve giyim fiyatlarının araştırılması sonucunda ortaya çıkarılmıştır. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri bu yardım sayesinde istediği şekilde paralarını harcayabilir.

İster kıyafet ister kırtasiye malzemesi ile birlikte eğitim amaçlı tüm desteği kurumdan alabilirsiniz. Eğitim dönemlerinin başında bu yardımdan yararlanmaya hak kazanılabilir. Eğitime başlamadan önce verilen bu para sayesinde eğitim giderleri karşılanır.

E-DEVLET’TEN TAKİP EDİLEBİLİR

Yardım almak isteyen kişiler öncelikli olarak bakanlığa başvuru yapmalıdır. Bakanlık birimlerine bizzat giderek başvuru yapılabilir. Ayrıca başvuru süreci e-Devlet üzerinden takip edilebilir.