EkonomiGündem

Bugünden itibaren PTT’ye gidip paranızı alın: Elinize 1611 TL para geçecek!

Destek ödemeleri devam ediyor. Dar gelirli aileler için karşılıksız olarak yapılan ödemelerle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Ekonomik sıkıntı çeken ailelere 1611 TL ödeme yapılıyor. Ödemeden yararlanmak isteyen vatandaşların başvurularını e-Devlet üzerinden yapması gerekiyor. Paralar ise PTT üzerinden alınabiliyor.

Ekonomik sıkıntı çeken ailelerin çocukları için yapılan yardımlardan olan SED ödemeleri yapıldı. Bakan Yanık, SED ödemelerinin gerçekleştiğini bildirdi. Buna göre, eğitim masraflarının karşılanması için 1611 TL yardım gerçekleşiyor.

PARALAR YATIRILDI

Maddi zorluk çeken ailelere 1.611 TL ödeme gerçekleştiriliyor. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitede çocuğu bulunan veliler başvuru yapabiliyor. Paralar yatmaya başladı Ödemelerin yatıp yatmadığı, hesaplara bakılarak kontrol ediliyor.

BAŞVURULAR E-DEVLET’TEN YAPILIYOR

Destek ödemesi başvurusu e-Devlet üzerinden yapılacak. e-Devlet sistemine T.C. Kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yönlendirecek sayfaya erişim yapılması gerekli. Sonrasında ‘sosyal ve ekonomik destek hizmeti ön başvurusu’ kısmına tıklanılmalı. Sağ üstte yer alan ‘yeni başvuru’ kısmında çıkan form doldurumalı ve onaylanmalı.

PARALAR PTT’DEN ALINACAK

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine verilen bu ödemelerin başvurusu onaylandıktan sonra miktar PTT üzerinden alınacak.