Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

Otobüse kart basmanıza gerek olmayacak: Yarın yüzlerce kişi toplu taşımayı ücretsiz kullanacak!

Yarın için vatandaşlara duyuru yapıldı. Söz konusu duyuruya göre, yarın yüzlerce kişinin otobüse kart basmasına gerek olmayacak. Belirlenmiş saatler arasında vatandaşlara ücretsiz kullanım hakkı verilecek.

İstanbul’da olanlar için sosyal medya üzerinden duyuru yapıldı. Söz konusu duyuruya göre, 23 Ekim Pazar günü yapılacak olan YDS sınavına katılacak olanlar ve öğretim görevlileri ulaşımdan ücretsiz faydalanabilecek.

Bu kapsamda yapılan açıklamada şöyle denildi:

23 Ekim Pazar günü yapılacak olan “Yabancı Dil Sınavı’na (YDS/2)” girecek vatandaşlarımız ve öğretim görevlileri istanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçlarından ücretsiz olarak yararlanabilecektir.

23 Ekim Pazar günü yapılacak olan “Yabancı Dil Sınavı’na (YDS/2)” girecek vatandaşlarımız ve öğretim görevlileri sınav yerlerine ulaşım için Sınav Belgeleri veya Görevli Belgelerini göstererek, 08.15- 10.15 ve 13.15 ve 15.15 saatleri arasında İstanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçlarından ücretsiz olarak yararlanabilecektir.

İzmir’de düzenleme yapıldı

İzmir’de ise YDS nedeniyle bazı hatlar sınav saatlerine uygun olarak hizmet verecek.

ESHOT Genel Müdürlüğü konu ile ilgili olarak şöyle dedi:

23 Ekim 2022 Pazar günü yapılacak olan YDS Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı sebebi ile alınan önlemler.

23 Ekim 2022 Pazar günü yapılacak olan YDS Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı sebebi ile hemşerilerimizin ikametgahlarından sınav merkezlerine ulaşımlarını daha rahat sağlamaları amacıyla

290 Bostanlı İskele-Tınaztepe
390 Tınaztepe- Bornova Metro
412 Tınaztepe- Yerleşke
596 Katip Çelebi Üniv.-Egekent Aktarma ve
690 Tınaztepe- F.Altay Aktarma

Hatlarımız sınav saatlerine uygun olarak siz hemşerilerimize ulaşım hizmeti verecektir. Ayrıca aktarma merkezlerinde yolcu yoğunluğu olan hatlarımıza ilave servisler tahsis edilecektir.