Ege Haberleriİzmir Haberleri

5 Gün sonra otobüs ve metro ücretsiz mi? İstanbul, Ankara, İzmir!

Bu sene 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Cumartesi gününe denk geliyor. Kutlamalara 5 gün kaldı. Bu nedenle vatandaşlar, 29 Ekim’de otobüs ve metro gibi toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağını merak ediyorlar. İstanbul, Ankara, İzmir’de 29 Ekim Cumartesi için son durum

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı her sene coşkuyla kutlanıyor. Belediyeler ise kutlamalarda toplu taşıma araçlarını ücretsiz ya da daha az ücret alarak hizmete sunabiliyor. Bu sene Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için geri sayım başladı. 29 Ekim’e 5 gün kaldı.

29 Ekim’de toplu taşıma araçları ücretsiz mi?

İstanbul

Geçtiğimiz yıl İstanbul genelinde İstanbulkart ücretsiz entegrasyonuna dahil toplu taşıma araçlarını vatandaşlar ücretsiz olarak kullanabildiler.

Ankara

Ankara’da 29 Ekim 2021 Cuma günü saat 06.00’dan 23.59’a kadar toplu taşıma ücretsiz olarak vatandaşların kullanımına sunuldu. Bu sene için açıklama henüz yapılmadı.

İzmir

Geçen sene 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İzmir’de ulaşım tarifesinde yüzde 50’lik indirime gidildi. Vatandaşlar ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, İzmir Metro A.Ş gibi toplu taşıma araçlarına binerken, mevcut ücret tarifelerinin yüzde 50’sini ödediler. Bu sene için ise açıklama henüz yapılmadı.
.