Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kritik Açıklama: Türk Tabipler Birliği (TTB) kapatılıyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yapılan Kabine Toplantısı sonrası çok önemli açıklamalarda bulundu. Birçok konuya değinen Başkan Erdoğan, Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın yakın zamanda yaptığı açıklamalara istinaden sert sözlerle cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkesine ve ordusuna alçakça iftira eden şahsın başındaki Türk’le ile başlamasının milletin her ferdini rahatsız ettiğine inanıyorum. Bu çerçevede ilgili bakanlarımıza Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırması talimatı verdik.” dedi.

MEVZUAT ÇALIŞMALARININ HIZLANDIRMASI TALİMATI VERDİK

Fincancı’nın yaptığı açıklamalara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkesine ve ordusuna alçakça iftira eden şahsın başındaki Türk’le ile başlamasının milletin her ferdini rahatsız ettiğine inanıyorum. Bu çerçevede ilgili bakanlarımıza Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırması talimatı verdik.” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’IN KONUŞMASINDAN BAŞLIKLAR

Vatan topraklarının her karışında hakim kıldığımız huzuru, umutlarımızın gölgesinin engellenmesine asla rıza göstermeyeceğiz. Her kesimden insanımız bizimle olduğu müddetçe önümüzde duran, bizi engelleyecek güç tanımıyoruz.

Sınır ötesi operasyonlara iftira atan Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Gerekirse yasal düzenlemeye bu ismin de değiştirilmesini sağlayacağız. Ülkesine ve ordusuna alçakça iftira eden şahsın başındaki Türk’le ile başlamasının milletin her ferdini rahatsız ettiğine inanıyorum.

Bu çerçevede ilgili bakanlarımıza Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırması talimatı verdik. Terör örgütü destekçileri buralardan temizleyerek bu yapıları kuruluş amaçlarına uygun faaliyetlere yoğunlaştırmakta kararlıyız.