GündemKamu

30 yaşından önce ehliyet alanlar dikkat: 2 yıl içinde 15 TL vermeniz gerekiyor!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz günlerde 31 Aralık 2022 tarihine kadar olacak olan ehliyet değiştirme sisteminin süresinin değiştiği ve 2016 yılından önce ehliyet alan vatandaşların 2024 yılına kadar ehliyetlerini değiştirmeleri değiştirme ücreti olarak ise 15 TL vermeleri gerektiği bildirildi.

15 VERİLECEK

Yapılan güncel açıklamada, Ehliyet değiştirme ücretinin ise 13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL vakıf hizmet bedeli olmak üzere 15 TL olarak güncel tarifeyle aynı şekilde devam edeceği belirtildi.

Öte yandan Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin (ehliyet) değiştirilme süresinin 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzaltıldığını duyurdu. Randevu almakta zorlanan vatandaşların ise ehliyetlerini yenilemeleri için 2 yılları daha bulunuyor.

Söz konusu yenileme için öncelikle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü üzerinden randevu alınması gerekiyor.Sürücü belgesi başvurusu, Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da çağrı merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine yapılır.

SÜRÜCÜ BELGESİ RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Ehliyet yenileme işlemleri için randevular hem internet üzerinden hem de Alo 199 Nüfus Müdürlüğü Destek Hattı üzerinden alınabiliyor.Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo 199 Çağrı merkezinden ya da web portalı üzerindeki sürücü belgesi randevu sisteminden randevu alınarak yapılmaktadır.