EkonomiGündem

4 Milyon Kişiye Aylık 1250 TL Para Yardımı: Başvurular Başladı…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni bir yardım duyurusu yapıldı. Başvurular alınmaya başlandı. Bu yardım kampanyası kapsamında dar gelirli 4 milyon kişiye 850 ile 1250 TL arasında aylık düzenli nakdi yardım yapılacak. Başvuru detayları ve şartlar açıklandı. İşte detaylar…

Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte kara kara düşünen vatandaşa yeni bir yardım müjdesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verildi. Bakan Derya Yanık dar gelirli ailelere her ay düzenli olarak verilmek şartı ile aylık 850 ile 1250 TL tutarı arasında ödeme yapılacağını duyurdu. Yardım kampanyasının açıklanması ile birlikte birçok kişi bu yardımdan nasıl faydalanabileceğini araştırmaya başladı.

AİLE YARDIMINDAN KİMLER FAYDALANABİLECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Dar gelirli ailelere destek olmak amacıyla başlatmış olduğu bu kampanyadan aşağıda verilen şartları taşıyan herkes faydalanabilecektir. Bakan Derya Yanık, bu yardımdan yaklaşık olarak 4 milyon kişinin yararlanmasını beklediklerini belirtti.

DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

18 yaşından büyük olmak,

Mavi kart sahibi olmak,

Yerleşim adresinin yurt dışında olmaması,

Hane içerisinde memur, kamu işçisi, yurt dışında çalışan veya yurt dışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumunda başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır denildi.

Bakanlıktan yapılan bu duyuruya göre, yardımlar 12 ay boyunca yapılacak olup son ödemesi ise 2023 Haziran ayı da gerçekleştirilecektir. Bu yardıma başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar “e-Devlet” üzerinden işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.