GündemKamu

e-Devlet üzerinden zamanında bildirmezseniz ceza ödeyeceksiniz: Yapmayan 2 bin 673 lira ödeyecek!

Milyonlarca vatandaşın kullandığı e-Devlet ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı. e-Devlet üzerinden taşınma nedeniyle ikametgahını değiştiren vatandaşlar ilçe nüfus müdürlüğüne şahsen bildirmedikleri taktirde kişilere 128 TL ceza geleceği bildirilirken sahte adres beyanında bulunan vatandaşlara ise 2673,00 TL idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

SMS DOĞRULAMA YÖNTEMİNİ KULLANABİLİRSİNİZ

Bildirim ilçe nüfus müdürlüklerine veya dış temsilciliklere şahsen başvuru yapılarak ya da internet üzerinden adres bildirimleri https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresinden;

GSM operatörleri tarafından sağlanan mobil imza ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yetkilendirilmiş elektronik sertifika hizmet sağlayıcısından edinilmiş geçerli ve nitelikli bir elektronik sertifika ile e-Devlet Kapısı kullanıcı şifreniz ile SMS doğrulama yöntemini kullanarak yapabilirsiniz.

5490 sayılı Kanunun 68 inci maddesi uyarınca 2022 yılı için; Adres bildirim yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyen kişilere 128,00 TL, Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 2673,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır.