EğitimGündem

ÖSYM’den KPSS duyurusu: T.C. kimlik numaranız ile bunu alabilirsiniz!

ÖSYM internet sitesi üzerinden bilgilendirmeler yapmaya devam ediyor. Bugün yeni bir açıklama daha yapıldı. Söz konusu açıklamaya göre, 2022-KPSS Ortaöğretim sınavına katılacak adaylar için giriş belgeleri erişime açıldı.

Memur olmak isteyen binlerce kişi KPSS ile ilgili yapılan açıklamalardan haberdar olmak istiyor. ÖSYM internet sayfası üzerinden yeni bir açıklamada bulundu. Söz konusu açıklamaya göre, 022-KPSS Ortaöğretim katılacak adaylar, bugünden itibaren giriş belgelerini alabilecekler.

Konuyla ilgili açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

06 Kasım 2022 tarihinde uygulanacak olan Kamu Personel Seçme Sınavı Ortaöğretim sınavına (2022-KPSS Ortaöğretim) katılacak adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.
Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni, https://ais.osym.gov.tr adresinden 27 Ekim 2022 tarihinde 14.00’ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebileceklerdir.
DİKKAT!

06 Kasım 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-KPSS Ortaöğretim için adaylar, 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Sınav yerel saate göre yapılacağından; adaylar, Kıbrıs/Lefkoşa için saat 09.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI