Gündem

Ehliyetii olanların 35 gün içerisinde mutlaka bunu yapması gerekiyor: Denetimler başlayacak, yapmayana dev para cezası kesilecek!

Ehliyeti olanların 35 gün içerisinde mutlaka bunu yapması gerekiyor. 35 Gün sonunda denetimler başlayacak. Kolluk kuvvetleri tarafından yapılacak denetimlerde, yapmayanlara yüzlerce lira para cezası kesilecek.

Araç sahipleri için geri sayım başladı. 35 Gün sonra yani 1 Aralık tarihinde kış lastiği uygulamasının başlaması bekleniyor. Bu tarihten sonra 2023 Nisan ayına kadar denetimler yapılacak. Kolluk kuvvetlerinin gerçekleştirmesi beklenen denetimlerde, uymayanlara ise yüzlerce lira para cezası kesilmesi bekleniyor.

Herkes için zorunlu değil

Ancak kış lastiği uygulaması herkes için zorunlu değil. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan araçların lastik taktırması gerekirken, hususi araç sahiplerine ceza kesilmiyor. Yine de can ve mal kaybının önlenmesi için kış aylarında kış lastiği takması sürücülere öneriliyor.


Kış lastiğinizi güvenli saklayın

Günümüzde kış lastiğine sahip olanlar lastiklerinin daha uzun ömürlü olması için nasıl saklamaları gerektiğini araştırıyor.

Kış lastiğini saklarken şunlara dikkat edin:

Lastiği nemli değil kuru yerde saklayın.
Kış lastiğinin son kullanma tarihine dikkat edin.
Lastiği ağırlık ya da basınca maruz kalmayacak şekilde saklayın.
Lastiği serin ve ışık almayan yerde saklayın.