Gündem

Dikkat! e-Devlet’ten başvuruların tamamlanmasına saatler kaldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan “İlk Evim – İlk İş Yerim” için e-Devlet üzerinden başvurular bugün sona eriyor.

13 Eylül 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut adımı olan “İlk Evim – İlk İş Yerim” projesinin başvuruları ilk olarak 14 Eylül’de alınmaya başlanmıştı. Başvuruların başlaması ile birlikte vatandaşlar bu projeye çok büyük talep gösterdi. Şu ana kadar başvuruda bulunan kişi sayısı 8 milyona ulaştığı belirtildi.

Bu yıl açıklanan diğer bir proje ise “Konut Amaçlı Arsa ve İş Yeri İçin Arsa” başvuruları 525.000’i geçtiği ifade edildi.

Yapılan açıklamaya göre, 25 Ekim’de ilk temellerinin atıldığı İlk Evin projesinin e-Devlet üzerinden başvurusu bugün sona eriyor. Halen başvuru yapmak isteyen vatandaşların acele etmeleri gerekmektedir.

13 Eylül 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılan “İlk Evim İlk İş Yerim” projesi kapsamında Türkiye geneli 81 ilde 500.000 sosyal konut, 1 milyon konut amaçlı arsa, 50.000 iş yeri olarak vatandaşlara sunulacak.