EkonomiGündem

Kiracılara ve Ev Sahiplerine Para Yardımı: 2500 TL Ödeme Yapılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı milyonlarca dar gelirli aileyi mutlu edecek yeni bir yardım paketini açıkladı. Bakan Derya Yanık, bu yardıma hem kiracıların hem de ev sahiplerin başvuru yapabileceklerini belirtti. Geçtiğimiz yıllarda da yapılan doğalgaz yardımı, yüksek enflasyon ve enerji fiyatlarının artması nedeniyle bu yıl 2.500 TL olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara verileceği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı sosyal yardımlar ile alakalı detayları kamuoyuna paylaşan Bakan Yanık, yapılacak yardımın önceki senelerde 1.150 TL olarak verildiğini, ancak artan doğalgaz fiyatları nedeniyle yardım tutarının da arttırılmasına karar verildiğini söyledi.

Önceki yıllarda 415-1.150 TL arasında olan doğalgaz destek ödemeleri, yapılan son güncelleme ile bu yıl en az 900 TL, en fazla 2.500 TL olacağı belirtildi. Bu yardım paketine ev sahiplerinin yanı sıra kiracıların da başvuru yapabileceği belirtilirken, ilk ödemelerde 311 bin hanenin bu yardımdan faydalandığını, bu yıl yapılan yeni düzenlemeler ile daha fala vatandaşa destek ödemesinden yararlanacağını söyledi.

BAŞVURU DETAYLARI

Ev sahibi ve kiracıların başvuru yapabileceği doğalgaz yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden ve bulunduğunuz il veya ilçede ki SYDV şubeleri aracılığıyla yapılmaktadır. Bu destekten faydalanmak isteyen vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, doğalgaz alt yapısı olan il ilçelerde ikamet ediyor olması, ikamet ettiği yerde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğalgaz aboneliği olması, mesken abone grubunda olması gerekmektedir.

Başvuru için e-Devlet kapısında arama kısmına “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” yazmanız ve çıkan ilk sonuca tıklamanız gerekiyor. Açılan sayfada yer alan kısımları tamamlayıp başvur seçeneğini tıklamanız yeterli olacaktır.