EkonomiGündem

Faturasını yanına alıp PTT’ye gidene para verilecek: Duyuru yapıldı!

Yüzlerce kişinin yararlanabileceği fatura desteğiyle ilgili detaylar yakından takip ediliyor. Elektrik faturasını ödemekte zorlanan vatandaşlara destek sağlanıyor. Fatura desteğinden yararlanmak isteyenlerin kimliği ve faturasıyla birlikte PTT’ye gitmesi gerekiyor.

Dar gelirli ailelere fatura yardımı yapılıyor. Devlet, ihtiyaç sahibi haneler için fatura desteğinde bulunuyor. Buna göre, elektrik faturasıyla PTT şubesine giden vatandaşlar söz konusu destekten yararlanabiliyor. Ancak bu tutar, otomatik olarak faturaya mahsup edileceği için nakit olarak alınamamaktadır.

HANEDEKİ KİŞİYE GÖRE ÖDEME MİKTARI DEĞİŞİYOR

Elektrik faturası desteği merak edilen konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar elektrik faturası yardımı için detayları araştırıyor. Son elektrik zammıyla birlikte artan destek miktarı evde yaşayan kişi sayısına göre 130 lira ila 260 lira arasında değişiyor. Buna göre ödeme miktarları şöyle;

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (130 lira).

3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (173 lira).

4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (216 lira).

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (260 lira).

Elektrik tüketim bedeli hesabında 240 kilovatsaate kadar olan ilk dilim tarife için geçerli olan 1.73 liralık kilovatsaat ücreti baz alınmıştır.