EkonomiGündem

Bakan Nebati duyuru: TOGG almak isteyenlere ödeme kolaylığı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye’nin yerli otomobili TOGG ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı yerli otomobil TOGG satışları için, önümüzdeki şubat ayından itibaren ön siparişlerin alınması planlanıyor.

TOGG almak isteyen vatandaşlara yeni müjdeli haberi Bakan Nebati açıkladı. Bazı kamu bankaları ile bir takım görüşmeler yapıldığını ve TOGG almak isteyen vatandaşlara ödeme kolaylığı sağlanacağını belirtti.

Türkiye’nin elektirikli otomobili TOGG farklı segmentlerde ve farklı renklerde üretime başladı. Cumhurbaşkanın yaptığı açılış töreni ile birlikte herkesi yerli otomobil heyecanı sardı. TOGG almayı düşünen vatandaşlara ödeme kolaylığı geliyor. Bkan Nureddin Nebati konu ile alakalı, 3 kamu bankasının TOGG alımı için vatandaşlara özel kredi desteği verileceğini dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ‘bir hayalin dışa vurumudur’ şeklinde nitelediği Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’na (TOGG) yönelik “Kamu bankalarımızla tekrar bir görüşme gerçekleştirdik. Bu konuda gerekli teşvikleri, gerekirse kâr etmemek üzere verecekler” dedi.