EkonomiGündem

Son Dakika: Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu Zam Haberini Duyurdu!

Aldığımız bilgilere göre yeni yılda KYK burs ve kredi oranlarına zam uygulanacak. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yapılacak zammı resmen açıkladı. İşte haberin detayları…

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yapılan son dakika açıklamasında KYK kredi ve burs miktarlarına 2023 yılı itibarıyla zam yapılacağını, yapılacak zam ile ilgili gerekli çalışmaların başladığını ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2023 yılı bütçesi dün Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü. TBMM’de yapılan bütçe toplantısında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlığının 2023 yılını içeren bütçe sunumunu yaptı.

MEMNUNİYET ORANI YÜZDE 93

KYK yurtlarında verilen hizmete ve buna bağlı olarak artan memnuniyet oranına dikkat çeken Bakan Kasapoğlu, “Evet , yurt konusunu bu şekilde, yemeğiyle… Ve şunu da söyleyeyim: Yurtlarımızda sürekli anket yapıyoruz gençlerle ve bu anketler sonucunda da yüzde 93 en son yaptığımız anket sonucu; memnuniyet oranı Allah’a şükür yüzde 93. Tabii, amacımız her gencimizi mutlu etmek, her gencimizin bu anlamda mutluluğu, esas olan o; o noktada da koşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KYK BURS VE KREDİYE ZAM GELİYOR

KYK burs ve kredilere de değinen Bakan Kasapoğlu, yılbaşından sonra zam geleceğini söyledi ve “Tabii, burslar, krediler; bunları bahsettiğim gibi sabahki girizgâhta en güzel şekliyle uygula yan ülkeyiz ve bu yıl da tabii ki rakamları güncelleyeceğiz, her yıl yılbaşında yeni rakamlarla, kredi rakamlarıyla, lisansıyla, yüksek lisansıyla, doktorasıyla ayrı bir hizmet sunuyoruz. Tekrar söylüyorum: Veri odaklı politika asıldır bizim için, gençlerin talebi, gençlerin ihtiyacı ve onların katılımı bizim için en önemlisidir. O yüzden bu çerçevede az önce de bahsettim, elbette rakamları kullanacağız. Durmuş Başkanım bu konuda eminim ki bize hak verirsiniz. Rakam kullanmaktan, istatistik kullanmaktan, sayıları ifade etmekten geri durma şansımız yok; bütçe rakamsal bir yaklaşımdır, değil mi? Ve inanıyorum ki bu süreçleri hep birlikte daha güzel noktalara taşıyalım” dedi.