Ekonomi

Evine doğalgaz faturası ve elektrik faturası gelenler dikkat: Bu hafta PTT’den paranızı alın!

Evine doğalgaz ve elektrik faturası gelen vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında Aile destek ödemeleri ile ilgili duyuruda bulundu. Doğalgaz ve elektrik fatura destek ödemelerinin bu hafta yapılacağını bildirirken “7 milyar lira tutarında sosyal destek rakamını insanlarımızın hizmetine sunmuş olduk” ifadelerini kullandı.

BU HAFTA ÖDEMELER BAŞLADI

Erdoğan daha sonra sosyal yardımlarla ilgili müjdeleri sıraladı. Aile desteği kapsamında 2,5 milyon haneye yapılacak 3.2 milyar liralık ödemenin 8 Kasım Salı günü (bugün) hesaplara aktarılacağını söyleyen Erdoğan, elektrik ve doğal gaz desteklerinin de bu hafta içi ödeneceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu hakkında şunları söyledi:

“Türkiye’nin imkanlarını bu ülkede yaşayan her vatandaşımızla paylaşma düşüncemizin ürünü bu programlardan biri de Türkiye Aile Desteği’dir. 2,5 milyon vatandaşımıza 3,2 milyar lira bugün hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır.

Elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon lira tutarındaki ödemesi bu hafta içinde yapılacak. Doğal gaz yardımının kış dönemi ilk grup ödemesi yine bu hafta içinde gerçekleştirilecektir. Engelli ve yaşlıların hak sahiplerinin 2.1 milyar tutarındaki kasım ödemeleri de geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Vatandaşlarımızın kış dönemindeki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla binin üzerindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımıza aktarılacak periyodik payı iki kat artırarak 450 milyon liraya çıkardık. 7 milyar lira tutarında sosyal destek rakamını insanlarımızın hizmetine sunmuş olduk”