Gündem

Ankara’daki 65 yaş üstü vatandaşlar için açıklandı: Haftanın 6 günü saat 09.00 ile 17.00 saatleri arasında…

Ankara’daki 65 yaş üstü vatandaşlar için açıklandı. Belediye tarafından yapılan yazılı açıklama ile haftanın 6 günü saat 09.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verildiği bildirildi. Söz konusu hizmetten gençler de faydalanabiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi “Yaşlılar ve Gençler Bilgi Erişim Merkezi” ile ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamalara göre, gençlerin ve 65 yaş üstü vatandaşların sosyal hayata adaptasyonunun sağlanması amacıyla eğitimler ve sosyal-kültürel faaliyetler düzenleniyor.

Yapılan açıklamalarda, genç üyelere bilgisayar ve internet kullanımı, 65 yaş üstü üyelere ise akıllı telefon, müzik, diksiyon, photoshop, bilgisayar ve İngilizce eğitimi verildiği ifade edildi.


Haftanın 6 günü hizmet veriliyor

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Yaşlılar ve Gençler Erişim Merkezi Sorumlusu Sema Özsoy açıklamasında, “ Haftanın 6 günü saat 09.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet veriyoruz. Ankara içi ve Ankara dışı tur gezileri düzenliyoruz. Üyelerimizin burada kaliteli zaman geçirmeleri için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz” dedi.

Yüzlerce üye faydalanıyor

Merkezden aktif olarak 1837 üye faydalanıyor. Öte yandan kayıtlı kişi sayısı ise 3 bin 700. Bilgisayar, photoshop, akıllı telefon kullanımı, İngilizce, müzik ve diksiyon eğitimleri verilirken, üyeler özel kültür gezileri ile tiyatro etkinliklerinde de katılım sağlayabiliyorlar.