Gündem

Bakanlık duyurdu: 16 Kasım 2022 saat 17.00’ye kadar uzatıldı!

Yüzlerce kişiyi ilgilendiriyor. Bakanlık yaptığı yazılı açıklama ile duyuruda bulundu. Söz konusu açıklamaya göre, 11 Kasım 2022 tarihinde sona erecek olan 2022 YLSY başvuruları, 16 Kasım 2022 saat 17.00’ye kadar uzatıldı.

MEB üniversitelerin ve kamu kurumlarının uzman eleman ihtiyacını karşılamak üzere yurt dışına burslu öğrenci gönderiyor. Programa başvuru yapmak isteyenleri ise ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yapılan açıklamaya göre, 11 Kasım 2022 tarihinde sona erecek olan 2022 YLSY başvuruları, 16 Kasım 2022 saat 17.00’ye kadar uzatıldı.

Bakanlık konu ile ilgili şu bilgilendirmede bulundu:

Adaylar başvuru işlemlerini 16 Kasım 2022 saat 17.00’ye kadar Millî Eğitim Bakanlığı’nın rebus.meb.gov.tr (REBUS – Resmi Burslu Öğrenci Sistemi) sayfasından yapabilecek.

Üniversitelerle beraber, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Üniversitesi, Savunma Sanayii Başkanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü ve Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı adına yurt dışına öğrenci gönderilecek.

Yurt dışında yüksek lisans ve/veya doktora öğrenimlerine devam eden bu öğrenciler, eğitimlerini başarıyla tamamladıktan sonra mecburi hizmetlerini yerine getirmek üzere ilgili kurum ve kuruluşların kadrolarına atanıyor.

Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen adaylar, MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünün yyegm.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanan YLSY başvuru ve tercih kılavuzunu inceleyebilir.