Gündem

1 Aralık’tan itibaren trafiğe çıkan herkes dikkat: Zorunlu! 846 TL ceza ödeyeceksiniz

Trafiğe çıkan herkesi ilgilendiren bir duyuru yapıldı. 1 Aralık’tan itibaren zorunlu oluyor. Eğer bu kurala uyulmazsa ceza ödenecek. Cezası ise 846 TL. Öte yandan cezası 2023 yılından itibaren de artacak.

Araç sahiplerini ilgilendiren haber geldi. 1 Aralık’tan itibaren kış lastiği takmak zorunlu hale geliyor. Kış lastiği kuralına uymayanlar 846 TL ceza ödeyecek. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, zorunlu kış lastiği uygulamasına uyulması gerektiğini belirtti. Apaydın,  kış lastiği cezasının da 2023 yılından itibaren zamlanacağını belirtti.

Kış aylarına geçilmesiyle kış lastiği zorunluluğu da başlıyor. Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan yabancı ve yerli plakalı araçlar, bu tarihten itibaren kış lastiği takmak zorunda kalacaklar. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, sürücülere ve araç sahiplerine uyarılarda bulundu.

1 ARALIK’TAN İTİBAREN ZORUNLU

Kış lastiği takmanın zorunlu olduğu durumlar ve araçlar hakkında bilgi veren TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan yabancı ve yerli plakalı araçlar, kış lastiği takmak zorundalar. 1 Aralık itibariyle başlayacak kış lastiği zorunluluğunun tarihi sıcaklıklara göre il valileri tarafından belirlenir. Kış lastiği zorunluluğuna uymayan aracın işletenine 846 TL idari para cezası verilir.

Kış lastiği; kamyon ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinde, kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinde zorunludur. Ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin kış lastiği olması zorunludur. Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler, kış lastiği yerine geçer. Römaork lastikleri zorunlu değildir” dedi.