Gündem

Trafiğe çıkan milyonlarca kişiye resmen duyuruldu: 1152 TL ceza ödeyeceksiniz!

Trafiğe çıkan milyonlarca kişiye resmen duyuruldu. 1152 TL cezası var. 1 Aralık’tan itibaren kurala uymayan sürücüler 1152 TL para cezası ödeyecek. Buna göre, 1 Aralık’tan itibaren zorunlu olan kış lastiği uygulaması Bolu’da bugünden itibaren başladı. Ekipler, denetime çıktı.

DENETİMLER BAŞLADI

Zorunlu kış lastiği uygulaması ile ilgili bir gelişme yaşandı. 1 Aralık’tan itibaren tüm illerde geçerli olacak olan zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım itibariyle Bolu’da başladı. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara yönelik 15 Nisan’a kadar sürecek olan kış zorunlu kış lastiği uygulaması için ekipler denetime çıktı. Araçları tek tek durduran ekipler kış lastiği olmayan araç sürücülerini uyarırken, 1152 TL para cezası olduğunu hatırlattı.

BUGÜN BAŞLADI

Bolu’da kış mevsimi içerisinde düşük hava sıcaklıklarından dolayı zeminde meydana gelen buzlanmalarda araçların yol tutuşlarının artırılması ve kaymaya dayalı olası trafik kazalarının önüne geçilebilmesi amacıyla 15 Nisan 2023 tarihine kadar sürecek olan zorunlu kış lastiği uygulaması bugün başladı.

KIŞ LASTİĞİ TAKMAMANIN CEZASI NE KADAR?

Zorunluluk kapsamında uygulamaya uymayan araç sahiplerine 1152 TL’lik ceza kesiliyor.