Kamu

Ev kadını olarak geçen süreler hakkında duyuru yapıldı!

Ev kadını olarak geçen süreler hakkında duyuru yapıldı. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, ev kadını olarak geçen sürelerin borçlandırılabilmesi için gerekli olan belgeler açıklandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar ile vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda yurt dışında ev kadını olarak geçen sürelerin borçlandırılabilmesi için gerekli olan belgeler açıklandı.

Yapılan açıklamalarda şu bilgilere yer verildi

Kanuna göre yurt dışında ev kadını olarak geçen sürelerin borçlandırılabilmesi için fotoğraf, künye bilgileri ve yurda giriş çıkış tarihlerinin kayıtlı olduğu pasaport sayfa fotokopileri veya emniyet müdürlüklerinden alınacak yurda giriş çıkış tarihlerini gösterir çizelge ile birlikte;

1- İkamet edilen ülke mercilerinden alınacak ikamet belgesinin, Türkiye’de yeminli tercüme bürolarınca ya da yurt dışında bulunan Türk temsilciliklerince akredite edilmiş tercümanlarca yapılmış ve ilgili temsilcilikçe onaylanmış tercümesinden,

2- Türk büyükelçilikleri, başkonsoloslukları, çalışma ve sosyal güvenlik müşavirlikleri veya ataşelikleri gibi temsilciliklerce düzenlenen ikamet belgesinden en az birinin kuruma ibraz edilmesi gereklidir.

Yurt dışı borçlanma başvuru işlemlerini gerekli belgeleri sisteme yükleyerek e-Devlet üzerinden de yapabilirsiniz.