Gündem

Başlıyor, EGO otobüsleri için açıklandı: Mansur Yavaş toplu taşıma kullananlara duyurdu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile Ankara’da EGO otobüslerini kullanan vatandaşları ilgilendiren bir duyuruda bulundu. Yapılan açıklamada, yoldaki çukurları bile tespit edebilen akıllı kamera dönemine başlanacağı bildirildi.

EGO yeni otobüsler ile vatandaşlara hizmet verecek. 2013 yılından beri ilk kez yenilenen otobüsler ile ilgili olarak Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş açıklamada bulundu.

Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer aldı:


“Ankara’ya 2013 yılından beri ilk kez alınan 394 adet EGO otobüsümüzün teslimi tamamlandı. Ücretsiz internet erişimi sunduğumuz otobüslerimizde şimdi de yoldaki çukurları bile tespit edebilen akıllı kamera dönemine başlıyoruz. Yolcu şikâyetlerini en aza indireceğiz.”

394 Adet yeni otobüs

EGO Genel Müdürlüğü, en son 2013 yılında alınan ve ekonomik ömrünü tamamlayan araçların yerine filosuna tam 394 adet yeni otobüs kattı. 3 yıl süren alım ve teslim süreci tamamlanırken, 394 otobüsün tamamı yolcu yoğunluğunun olduğu bölgelere dağıtıldı ve seferlerine başladı.