Gündem

Yarın tüm gün ücretsiz olacak: Otobüs, metro kullanacak olanlara duyuruldu!

Yarın tüm gün ücretsiz olacak. Vatandaşlara yazılı açıklama ile duyuru yapıldı. Yapılan duyuruya göre, yarın tüm gün olmak üzere, metro, otobüs, Marmaray, metrobüs ve şehir hatlarında öğretmenlere ücretsiz ulaşım hakkı tanınacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 24 Kasım Öğretmenler Günü’nünde öğretmenler için ücretsiz toplu taşıma duyurusunda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, yarın İstanbulkart Mobil’de Dijital Öğretmen Kart tanımlı olan öğretmenler, Marmaray, metro, metrobüs, otobüs ve şehir hatlarında QR kodla ödeme yaptıkları takdirde, geçiş ücretleri Dijital Öğretmen Kartlarına iade olacak. Öğretmenler gün içinde ne kadar geçiş yaparsa yapsın, ücretsiz geçişte herhangi bir limit söz konusu olmayacak. 24 Kasım’da Şehir Hatları’na bağlı vapur kafelerde öğretmenlere yüzde 15 indirim uygulanacak.

Kitapçılarda indirim

Belediye öğretmenler günü kutlaması için planlanan diğer uygulamaları ise şöyle duyurdu:

İstanbul Kitapçısı şubelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel 21-27 Kasım tarihleri arasında seçili kitaplarda yüzde 25 indirim uygulanacak. Bir diğer kampanya ise İBB iştiraki Kültür A.Ş. bünyesindeki müzelerde geçerli olacak. Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk, Panorama 1453 Tarih Müzesi gibi müzelerde Öğretmenler Gününe özel 21-27 Kasım arasında öğretmen ve 1.derece yakınları için geçerli indirim uygulanacak. Ayrıca Şehir Hatları bünyesinde olan Vapur Kafelerde 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm ürünlerde, öğretmenlere yüzde 15 indirim uygulanacak. Öğretmenlerin indirimden faydalanması için öğretmen kartını göstermesi yeterli olacak.