EkonomiGündem

1 Aralık’tan itibaren trafiğe çıkacak herkes dikkat: 2 bin 534 TL ceza ödeyeceksiniz!

Trafiğe çıkan milyonlarca sürücüyü ilgilendiren bir duyuru yapıldı. 1 Aralık’tan itibaren geçerli olacak kurala uymayan sürücüler büyük para cezası ödeyecek. Zorunlu olan kış lastiği uygulaması 1 Aralık’tan itibaren başlıyor.

1 Aralık itibariyle zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor. Yeni yılla birlikte artacak olan trafik cezalarının belli olmasının ardından zorunlu kış lastiği takmama cezası da netleşti. Buna göre, zorunlu kış lastiği takmama cezası 2 bin 534 TL’ye yükseldi. 81 ilde başlayacak olan uygulamaya uymayanlar para cezası ödemek zorunda kalacak. Bu kapsamda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kararıyla yolcu ve eşya taşımasında kullanılan taşıtlarda kış lastiği takılmasını zorunlu kılan kış lastiği uygulaması 1 Aralık itibarıyla başlayacak.

CEZA ÖDEYECEKLER

Kış lastiği takması zorunlu olan araçların uygulamamaya uymaması halinde 1152 TL ceza ödeyeceği biliniyor. Yeni yılla birlikte zorunlu kış lastiği takmama cezası 2 bin 534 TL’ye yükselecek.

DENETİMLER BAŞLADI

Zorunlu kış lastiği uygulaması ile ilgili bir gelişme yaşandı. 1 Aralık’tan itibaren tüm illerde geçerli olacak olan zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım itibariyle Bolu’da başladı. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara yönelik 15 Nisan’a kadar sürecek olan kış zorunlu kış lastiği uygulaması için ekipler denetime çıktı. Araçları tek tek durduran ekipler kış lastiği olmayan araç sürücülerini uyarırken, 1152 TL para cezası olduğunu hatırlattı.

15 KASIM’DAN İTİBAREN BAŞLADI

Bolu’da kış mevsimi içerisinde düşük hava sıcaklıklarından dolayı zeminde meydana gelen buzlanmalarda araçların yol tutuşlarının artırılması ve kaymaya dayalı olası trafik kazalarının önüne geçilebilmesi amacıyla 15 Nisan 2023 tarihine kadar sürecek olan zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım’da başladı.