EğitimGündem

Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ayları için aylık 650 TL verilecek: Almak isteyenler için başvuru ekranı açıldı!

Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ayları için aylık 650 TL ödeme yapılacak. Söz konusu ödemeyi almak isteyenler için başvuru ekranı açıldı. Bu kapsamda yapılan açıklamada, başvuruların 30 Kasım’a kadar devam edeceği bildirildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs başvuruları başladı. Öğrenciler 30 Kasım tarihine kadar başvurularını www.vgm.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler.


Bursa ilişkin yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

2022 – 2023 eğitim yılında burs almaya hak kazanan öğrencilere, burs almaya devam ettikleri her eğitim yılında 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle burs verilecek olup 2022 – 2023 eğitim yılında aylık 650,00 TL burs verilecektir.

Kimler burs alamaz?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından; sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, Polis Akademisi öğrencilerine, okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere, Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrencilere ve bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmemektedir.