Gündem

MHRS üzerinden randevu alan herkesi ilgilendiriyor: Duyuru yapıldı!

MHRS üzerinden randevu alan herkesi ilgilendiriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyuruda bulundu. Yapılan duyuruda, MHRS üzerinden doktor randevusu aldıktan sonra şikâyeti kalmayanları randevularını iptal etmesi gerektiği bildirildi.

Türkiye’de birçok vatandaş bir rahatsızlığı olduğunda randevu alarak hastanelere gidiyor. Ancak randevusu olduğu halde gitmeyecek olan vatandaşların iptal işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu kapsamda Bakan Koca vatandaşlara uyarıda bulundu.

Yapılan uyarıda şu ifadeler yer aldı:

Geçtiğimiz ay tam 2 Milyon 866 Bin 7 kişi, MHRS üzerinden randevu aldığı halde muayene olmaya gelmedi. Randevusuna gelmeyenlerin, randevu almak isteyip de beklemek zorunda kalanlara bir açıklaması olabilir mi? Gelinmeyecek randevular iptal edilmelidir.

MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin oranı önceki aylarda %30 iken, bu oran Ekim ayında %25’e indi. Randevu almak isteyip de beklemek zorunda kalanlara imkân sağlandı. Randevularda ciddi olmalıyız. Gelmeyeceği randevuyu iptal edenlere teşekkür ediyorum.

Geçen ay randevusu olanların 4’te biri muayene olmaya gelmedi. Bir ayda 4 hafta var. Gelinmeyen randevuların tamamının aynı haftada olduğunu kabul edelim. Sizce sağlık sistemi bundan nasıl etkilenirdi? İptal edilmeden gelinmeyen her bir randevu sistemi yavaşlatır.

MHRS üzerinden doktor randevusu aldıktan sonra şikâyeti kalmayanlar… Randevunuzu iptal edin ki, iyi olduğunuzu biz de bilelim :)