Gündem

Tükürükten öğrenilecek: Bu hamilelik testi evde yapılacak, fiyatı belli oldu!

Dünyada bilimsel gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Hamilelik testleri ile ilgili ise önemli bir değişiklik ortaya çıktı. Buna göre, hamilelik sonuçları artık idrar ile değil tükürük ile de öğrenilebilecek. Yeni testlerin fiyatları ise ortaya çıktı.

İleride çocuk sahibi olmayı düşünen herkesi yakından ilgilendiriyor. Hamilelik testleri ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. TV100’ün haberine göre, tükürük bazlı hamilelik testi “SaliStick”2023 yılında bazı ülkelerde satışa çıkacak.

Yüzde 95 doğru çıkıyor

Söz konusu testin sonuçları için doğruluk oranı yüzde 95 olarak açıklandı. Uygulaması çok kolay olan test için, kitin içinde bulunan çubuğu ağızda birkaç dakika tutmak ve daha sonra yine tüp içine almak gerekiyor. Tüpte analiz edilen sonuç dakikalar içinde sonucu veriyor.


Fiyatı belli oldu

“SaliStick” isimli tükürük bazlı hamilelik testinin fiyatı ise ortaya çıktı. Buna göre, ürün 8 sterlin yani yaklaşık olarak 183 TL civarından satışa sunulabilir. Bu hamilelik testinin satışının Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Güney Afrika’da satışa çıkması bekleniyor.