EkonomiKamu

31 Aralık’a kadar e-Devlet üzerinden yapmalısınız: Uyarı geldi! Kaçıran alamayacak!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Çiftçi Kayıt Sistemi ÇKS ile ilgili açıklamada bulunmuştu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi e-Devlet üzerinden 1 Ekim’den itibaren Çiftçi Kayıt Sistemi işlemlerinin yapılabileceğini duyurmuştu. Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ e-Devlet üzerinden yapılacak olan Çiftçi Kayıt Sistemi’nde destek başvurularının 31 Aralık’ta sona ereceğini bildirerek çiftçileri mağdur olmamaları için ÇKS kayıtlarını güncellemeleri konusunda uyardı.

E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILIYOR

Çetindağ yaptığı açıklamada, çiftçilerin 31 Aralık 2022 tarihine kadar bilgilerini güncellemeleri gerektiğini, yeni yönetmeliğe göre artık ÇKS kayıtlarının e-Devlet üzerinden yapıldığını belirtti.

Çiftçilerin destekten yararlanmaları için çiftçiliğe devam ettiğini beyan ederek bilgilerini güncellemeleri gerektiğine işaret eden Çetindağ, “Bu kurallara uymayan çiftçilerimiz pasif duruma düşecek haliyle pasif konuma düşen çiftçilerimiz destekleme alamayacak. Bu çerçevede çiftçilerimizin mağdur olmamaları ve destekten yararlanabilmeleri için 31 Aralık’a kadar odamıza gelerek bilgilerini güncellemeleri gerekmekte” ifadelerini kullandı.