Ekonomi

Asgari ücret 7800 TL olur mu? Asgari ücret belli oldu mu?

2023 yılının yaklaşması ile yeni yıla girmeden asgari ücret ile ilgili vatandaşlar ne kadar olacağını merakla beklerken bugün Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısının başladığı bildirildi. 5’er kişilik yetkilerle beraber 15 kişiden oluşan komisyonda bugünkü toplantıda net rakamlara ulaşılacağı açıklandı.

NET BİR KARARA VARILMASI BEKLENİYOR

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığında toplandı. Bugün üçüncü toplantısını yapan komisyonda işveren heyetine Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine ise TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak başkanlık yapacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in de üçüncü komisyon toplantısını işaret ederek uzlaşmaya varılacağını belirtmesi üzerine komisyonda, yeni yılda verilecek olan asgari ücret miktarı hakkında net bir karara varılması bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, son olarak komisyonun ikinci toplantısının yapıldığı 14 Aralık tarihinde bir araya gelmişti.

“RAKAMLAR BUGÜN NETLEŞECEK”

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısı öncesi açıklamalarda bulunmuştu.

“Toplantıya girmeden bir değerlendirme yapmak doğru değil ancak, rakamlar bugün netleşecek. Hem işveren hem de Bakanlığın elini görelim. Bundan sonra bizde elimizdekini masaya dökeyeceğiz.”