EkonomiKamu

Doğalgaz ve elektrik faturası evine gelenler dikkat: Duyuru yapıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den alınan son dakika bilgisine göre elektrik ve doğal gaz faturası ile ilgili açıklama yapıldı. Elektrik ve doğalgaz faturasında adı soyadı yazan vatandaşlar yeni yılın gelmesi ile zam yapılacak mı sorularını araştırmaya başlarken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez sorulara cevap vererek “Yılbaşında doğal gaz ve elektriğe zam yapılmayacak” ifadelerinde bulundu.

ZAM SORULARINA CEVAP VERDİ

Son dakika haberi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ‘Elektrik ve doğal gazda yeni yılda Zam olacak mı?’ sorusuna “Şu anda çalışıyorlar, ilk değerlendirmelere göre yılbaşında herhangi bir zam söz konusu değil. Kısa süre içerisinde takvimi açıklayacağız inşallah. Elektrikte de şu anda zam öngörmüyoruz” yanıtını verdi.

Fatih Dönmez, enerji arama faaliyetlerinin de hız kesmediğini söyledi. Yeni yılda bu alanda vites yükseltileceğini belirtti. “Şu an yoğunlaştığımız yerler daha önce petrol ve gaz bulduğumuz yerler. Çünkü potansiyel olarak güçlü alanlar. Ama İç Anadolu’da da, Ege’de de, Doğu Anadolu’da da araştırmalarımıza yoğunluk vereceğiz. 2022’de 94 arama kuyusu, 56 üretim kuyusu açmışız. 2023’te 134 arama, 73 üretim toplam 207 kuyuya çıkacağız” dedi.