Gündem

ESHOT 2023 açıklaması yapıldı: 2023’te hep birlikte…

İzmir’de şehir içi ulaşımda birçok vatandaş ESHOT otobüslerini kullanmaya devam ediyor. 2023’e sayılı günler kala İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, “2023’te hep birlikte 80’inci yılını kutlayacağız.” İfadeleri yer aldı.

2022 Yılının bitmesine sayılı gün kaldı. Bu kapsamda Başkan Soyer, ESHOT emekçilerinin yeni yılını kutladı.

ESHOT çalışanlarına seslenen Başkan Soyer yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Sizler her gün bu saatte işe başlıyorsunuz. Biliyorum, hakikaten zor bir iş yapıyorsunuz. Her gün aslında bulunduğunuz yerde görev yaptığınız noktada, belediyemizin görünür yüzü oluyorsunuz. Sizi gören İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni görüyor aslında. Sizlerin olumlu ve olumsuz davranışları hepimize yansıyor. ESHOT, 80 yıllık bir kurum. 2023’te hep birlikte 80’inci yılını kutlayacağız. Dile kolay 80 yıllık bir çınar. O çınarın hepimiz birer parçasıyız ve o çınar yaşamaya devam edecek. Diliyorum ki 2023’te yapacağınız iş hepimize iyilikler getirsin, moralini düzeltsin, geleceğe dair umut olsun”


Kadın şoför sayısı

İzmir’de kadın şoför sayısını artırmak istediklerini söyleyen Başkan Soyer açıklamalarında, “Her anlamda zor bir dönemden geçiyoruz. Türkiye’nin belki de en zor dönemini beraber göğüslüyoruz. Pandemiden bu yana sıkıntılardan, felaketlerden başımızı kaldıramıyoruz. Şimdi de derin bir ekonomik krizin içindeyiz. Ama bunu da atlatacağımızı biliyorum. Hep beraber atlatacağız ve Türkiye’ye örnek olmaya devam edeceğiz. Bu yıl kadın şoför sayımızı 170’e çıkarmak istiyoruz. Daha da çoğaltacağız. Kadınlarımız daha fazla İzmir’e el versin istiyoruz. Her birinize kazasız, belasız, iyi bir yıl diliyorum. Sağlıkla, huzurla, güler yüzle işinizi yapmak nasip olsun. Sizlerle iftihar ediyorum. İyi ki varsınız” dedi.

Dinlenme ve idare binasını gezdi

Başkan Soyer, atıl alandan yeniden dönüştürülen dinlenme ve idare binasını gezdi. ESHOT’un atölye çalışanlarının el emeğiyle hizmete açılan binada çay ocağından, kütüphaneye, dinlenme odalarından idari yönetime kadar çok sayıda alan yer aldı.