EkonomiGündemManşet

Torba fiyatları 38,5’a yükseldi! 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak

Plastik poşet (Plastik alışveriş torbaları için) 1 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında uygulanacak geri kazanım katılım payı tutarı belli oldu. Buna göre, poşet fiyatları 38,5 olarak uygulanacak. Ancak vatandaşlar poşeti 25 kuruştan almaya devam edecek.

Resmi Gazete’nin 28 Aralık 2022 tarihli sayısında, bazı ürünlerden tahsil edilecek geri kazanım payı tutarları açıklandı. Açıklanan listeye göre, poşet fiyatları 38,5 olarak güncellendi. Söz konusu fiyat 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Listede, lastik, dolgu lastikler, çinko karbon piller, diğer şarjlı piller, madeni yağ, bitkisel yağ, elektrikli ve elektronik eşya: televizyon/monitör gibi ürünlere de yer verildi.

25 Kuruştan satın alınmaya devam edilecek


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum daha önce yaptığı açıklamalarda, “ Bu yıl da aldığımız kararla, poşet fiyatını 25 kuruş olarak belirliyor ve herhangi bir artışa gitmiyoruz. Şimdi poşette gösterdiğimiz başarıya, inşallah, Depozito Yönetim Sistemiyle de göstereceğiz.” İfadelerini kullanmıştı.