Gündem

Araç kullananlar: Yılbaşı gecesi saat 24.00’ten sonrası için açıklandı!

Yarın için birçok vatandaş kutlama hazırlıklarına başladı. Yılbaşında dışarıda olmak isteyenler ilgilendiren ise önemli bir gelişme yaşandı. 81 İle gönderilen genelgede trafikte güvenliğin en üst seviyeye çıkması için alınacak tedbirler açıklandı.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için trafikte çeşitli denetimler yapılıyor. Yılbaşında trafikte yapılacak denetimler ile ilgili olarak tedbir kararları alındı. 81 İle gönderilen genelgeye göre, trafik güvenliği en üst seviyeye çıkarılacak. Ayrıca yılbaşı gecesi saat 24.00’ten sonra alkol denetimlerine ağırlık verileceği açıklandı.

Yapılan açıklamalarda şu ifadeler yer aldı:

Trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla; şehir içi ve şehir dışı karayollarında araç ve seyahat yoğunluğunun yaşanabileceği alanlar/güzergâhlar ile yaya hareketliliğinin oluşacağı noktalarda trafik tedbirleri yoğunlaştırılacak. Şehirlerarası otobüs terminallerinde, ara duraklarda ve karayolu güzergâhları üzerinde yapılan denetimlerde otobüslerin takograf, kış lastiği, ışık donanımı ve diğer teknik donanımlar denetlenecek.

Yılbaşı gecesi saat 24.00’ten sonra alkol denetimlerine ağırlık verilerek denetimlerde mevzuatta belirlenen limitlerin üzerinde alkol aldığı tespit edilen sürücüler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak. Alkolsüz başka bir sürücünün bulunmaması durumunda araçlar trafik kuruluşlarına ait park yerinde veya yediemin otoparklarında muhafaza altına alınacak ve araç sürücüsü ile araçta bulunan diğer şahısların mahalinden temin edilecek ticari araçlarla gidecekleri yerlere gönderilecek.