Gündem

EGO’dan güzel haber: Vatandaşlar artık bunu yapmak zorunda kalmayacak, bugün resmen başladı!

EGO Genel Müdürlüğü Ankaralılar için resmen duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, bugün kullanılmaya başlandı. Vatandaşlar artık bunu yapmak zorunda kalmayacak. Yıllardır kapalı durumda bulunduğu bildirilen giriş tekrar faal oldu.

EGO Genel Müdürlüğü Söğütözü ANKARAY İstasyonu’ndaki yaya koridorunu, Ankara Metrosu Söğütözü İstasyonu’na geçiş için hizmete açtı. İstasyonun açılması ile beraber Çukurambar tarafında bulunan 1443. Cadde’den gelen vatandaşlar artık Dumlupınar Bulvarı üzerindeki Söğütözü Metro İstasyonu’na ulaşabilmek için iş merkezinin etrafını dolaşmak zorunda kalmayacak.

Bugün tekrar faal hale getirilen geçiş kolidoru ile ilgili olarak EGO Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Serdar Yeşilyurt bilgilendirmede bulundu.

Yeşilyurt tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Yapımına 2002 yılında başlanan Söğütözü İstasyonu, iş merkezinin yapımı sırasında büyük hasar görmüştü. Biz bu sene içerisinde bu hasarın onarımını sağlayarak aynı zamanda daha önce iptal edilen girişi devreye alıyoruz. Giriş sadece şu anda Söğütözü Metro İstasyonu’na geçiş için kullanılacak.”